Navštíveno 4421x

07.02.2014, 12:03 |
Tuner#2 | Upraveno: 2014-02-07 12:04:11
Nedávno proběhly na speedhunters fotky z natáčení a vypadá to, že se půjdu po Rivalech podívat do kina.
Sice od toho nečekám zážitek jako z Rivalů, ale jako odpočinkový film s pěknýma autama leč v kopii to snad půjde zkousnout :)
[ Link ]

07.02.2014, 12:08 |
ddawe já už se po Rivalech nebudu raději na žadnej film těšit, protože takový zklamání sem fakt nečekal.

07.02.2014, 12:20 |
hawai nevim, ale přijdem mi to jako zhovadilost, Auta super, určitě i spousta pěknejch záběrů, ale do toho uměle zasazenej nějaký lovestory, přehnaný bouračky kdy auta lítaj 50 metrů do vzduchu a přitom je všude spousta nereálnejch výbuchů, nakonec auto zavěšený na vrtulníku... nevim, ale na tohle do kina opravdu nepůjdu.
Neni nad ,,60 sekund,, :-)
ddawe: To je nějak hodně přísný pohled na věc...
hawai: Tak pokud je pro Tebe 60 sekund kult, tak tohle půjde zkousnout taky. Myslím, že je řada lepší filmů s autařskou tématikou ;)

07.02.2014, 13:21 |
nome Tak asi všicni tuší že po stránce příběhu to bude sračka, ale půjdou se podívat na pěkná auta :-)
hawai: koukni na tu reportaz na speedhunters... jasne bude to prehnany, ale jezdi tam s tim spousta zavodniku, at uz z driftu nebo okruh.. takze by ty jizdni zabery nemusely byt uplne nesmyslne...
jj, dokonca aj Aaron Paul (kvôli ktorému sa na to pôjdem pozrieť) bol študovať v jednej z najznámejších jazdeckých škôl v US, aby to bolo vierohodné a čo najviac stuntov spravil sám. Ja sa určite teším :-)

07.02.2014, 13:42 |
ddawe Tuner#2: vyrůstal jsem ve formulovým prostředí a moc jsem se na Rivaly tešil-česká premiera byla dokonce na moje narozky. A mě ten film osobně skoro urazil, němel sem slov když jsem šel z kina. Nechápu jak tohle mohl Lauda přenést přez srdce, všechno v tom filmu je špatně, ale měl jsem to čekat, moje chyba :)
na NFS se půjdu podívat, ale bez očekávání.
Ke kazdemu filmu je potreba pristupovat ruzne. Ocekavat od NFS filmu oskarove vykony hercu je nesmysl, tam nejde o realnost, jde o akci, hezka auta, rychla auta atd.
Kdyz pujdete na film od Woody Allen, budete ocekavat akcni film ?
ddawe: Povídej, to mě zajímá, co jste jezdili? Národní formuli a nebo nějaké kopce?
Na rivalech je pár chyb, některé záběry přiliš umělé a počítačové, děj je taky trochu jiný než historie praví, ale to snad není zločin? Lauda se za to nestydí a myslím, že ten film snad urazit nemohl, respektive potom nechápu v jakém smyslu to myslíš a co Tě na tom uráží?

07.02.2014, 14:35 |
Kamil jako muSlim

07.02.2014, 14:37 |
hawai Mě se náhodou Rivalové líbily, ano, neni to 100% životopisný jako např. Ayrton Senna, jo to celovečerní film a taky se na to tak musí nahlížet. Mě se náhodou líbil a i výběr herců se povedl na 100%. možná tam mohlo být o trochu víc závodních záběrů

07.02.2014, 15:20 |
ddawe | Upraveno: 2014-02-07 15:26:52
Tuner#2: u nás v rodině začalo formulový závodění už dávno v 70.letech, a poslenich 15 let už nejezdíme. tehdy se jezdily skoro jen kopce, okruhy až ke konci. původně to byla Brněnská stáj MIFRA-kopie Lotusu F3, poté Arcus (prvni nedoutník u nás) jestli ti něco říká např. z knihy Československé formule, eurooldtimers.com apod.
Pote co se zabil druhej jezdec Mifry Polášek, a velké havarii Janotky s abarthem spojený nasledným dlouhým lečením přestal jezdit a po menší odmlce převzal závodní žezlo můj táta a jezdil už klasičtější Metalexy, 1-03 a potom jednu ze dvou původních MTX 1-07 přímo po Karlu Jílkovi.
Po smrti Senny ktera všechny zasahla a převratu to začalo upadat a stavat se z toho jen koníček, který začinal být vzhledem ke konkurenci finančně neunosný.
Tedy je to už dávno a formule je prodaná do muzea, ale vyrustal jsem při sledovani F1 a zavodění.
četl jsi "Mé roky s Ferrari" ? proto nechápu jak mohl Lada přihližet kam se ten film vyvýjí, asi šlo o penize a ne o svědomí. Měl si to více pohlídat.
Celej film je plnej technických nesmyslů i na samotných vozech(ruční brzda, nasazování náby volantu atd...), časovej sled udalostí vubec neodpovídá realitě. Většina duležitých okolností sezony76 vubec nezazněly, přitom ji zasadně ovlivnily.
Vztah Laudy a Hunta zcela mylnej, znaly se už z juniorské formule v anglii a v londýně spolu bydleli, létaly spolu Laudovým letadlem, velmi často spolu na zavodech mluvili-stači se podívat na fotky kde jsou vetsinou spolu-to se objevilo v celým filmu v jediným záběru a to když běžely nakonci credits...rozhodne se neoslovovali "hey, asshole..."
Laudovo jednání s Enzem je nesmysl, stejně tak jeho rady konstrukterum a Ragazonnimu, vysedávání enza u trati... takhle by se dalo pokračovat celej den, to bych ale byl jak Zdeny60...
Těšil sem se aspon na nový záběry laudovy 312T a vubec aut, ty tam ale vubec nejsou, jsou to jen rozostřený střihy, kromě jedinýho novýho záběru kdy se auta srazi koly a jedno vymrští je to odfláknutej nesmysl.
Omlouvám se komu jsem zkazil zážitek, ani jsem původně nic takovýho psát nechtěl a nechci svůj nazor nikomu cpát :) Ale uráží mě to, pro mě je to výsměch cele historii F1 a všem zučastněným.
Já od toho čekal film na urovni, Ale tohle je film pro neználky, co nikdy o F1 neslyšeli a až u kina se rozhodovali jestli jít na Babovřesky nebo Rivaly.

07.02.2014, 18:49 |
Duri ...tak nejak souhlas s ddaww, sice jsem na tom nebyl v kine ale koulal na to doma a nezbyva mi nic nez souhlasit
Taky jsem z Rivalů nebyl odvařenej a ačkoliv první TNFS jsem měl ve svý době hrozně rád (na tu dobu to byl simulátor), tak to co se z té série nakonec stalo, je pro mě ztělesněním mainstreamového nesmyslu, který je důvod nenávidět spíš než chodit na filmy o něm...

18.02.2014, 12:40 |
AR RB: simulátor? nebyla to od počátku arkáda?
Tak na 486tce asi nic lepšího vykřesat nešlo, narozdíl od dalších verzí se tam muselo i brzdit a byly znatelné rozdíly mezi jednotlivými auty :-)
a nebylo snad od začátku prezentováno, že Rivalové nejsou životopis Laudy?
o historii F1 vím prd a ani mě to nezajímá, ale jako oddychový film s autama, ženskejma a zápletkou s nádechem reality, se mi ten film líbil ...
NFS vidět chci, už jen kvůli tomu, že serie her NFS se mi líbí :)
Tak sem se zrovna vratil ze 4dx need for speed a musim rict ze jsem si ten film uzil.perfektni odpocinkovej roadtrip.doporucuju :)
Tak ještě jednou sem, tohle vlákno jsem nenašel.
Teď jsem se vrátil z kina a tohle je ten nejneuvěřitelnější film, co jsem kdy viděl. :D Nečekal jsem od toho nic, ale je to ještě o 200% horší, absolutně všechno postrádá byť jen náznak logiky. Skoky, tankování za jízdy a pickup, kterej je 2x rychlejší než 900k Mustang, protože je vždycky na místě dřív, no fakt něco šíleného. :)
Přitom závody jsou pěkně natočený, až na pitomé střihy na herce, kteří mají výraz typu "Jsem vyděšený a nevím, co dělám." Ale to je sotva 5 minut filmu, zbytek je šílenost.
Nelituju, že jsem šel do kina, je to vážně neuvěřitelný zážitek, jen úplně jiný než jsem čekal. :)

13.03.2014, 23:17 |
Tuner#2 | Upraveno: 2014-03-13 23:17:31
Díky za recenzi, asi jsme mě ušetřil prachy a dilema kam s prckem když by jsme šli :))
Je to absolutní blbost o tom žádná, ale já vážně nelituju, že jsem šel, takhle jsem se už dlouho od srdce nezasmál, když kinem zněla jedna hláška za druhou. :D Zezačátku jsme si o těch nesmyslech šeptali, ale tak od 1/3 filmu už jsme se bavily normálně na celé kino, protože to už nikdo nevydržel v klidu a všichni se jen smáli. Taky nás bylo v kině asi 10, jakoby všichni věděli, že na to nemá cenu chodit. :D
Pred chvilkou jsem se vratil z kina a jsem nadsenej. Jak me rychle a zbesile dostalo v 15, tak tak me ted dostal tenhle film. Necekal jsem nic, ale vazne jsem byl mile prekvapenej. Jasne, je to pohadka a je tam par veci, co do sebe nezapadaj. Ale kdyz se nad to clovek povznese, tak si to kralovsky uzije!
Ako M.a.R.i, fakt zábava, pomerne pekne spravené, v porovnaní to samo uspeje len proti sérii F&F a s tou celou to teda vytrie podlahu, imho.
konečně jsem měl možnost tenhle snímek shlédnout a bavil jsem se, skvělá oddychovka, pěkný auta a záběry jako ve hře
Film je hroznej, o tom žádná, ale byl jsem nadšenej ze začátku, kde hlavní hrdina k závodu použije stejné auto, jako mám já, jen fastbackovou kastlí. To si pouštím denně před spaním a motivovalo mě to konečně k dokončení projektu.

27.01.2015, 12:39 |
Chris ako hento bola dost blbost, ze jediny ram co mali v aute bol v tom mustangu inak nic.
Takisto nikto nemal kombinezu a prilbu. Ale vsetci rifle, kozenka a max rukavice :D ochrana, ze to ma poser :D
Tak s realitou to nemá téměř nic společného, stejně jako celá serie her NFS... prostě relax hra a film.
Filmové prostředí je hodně podobné tomu hernímu, prostě oživlá hra :)

27.01.2015, 18:22 |
hawai No musím říct, že za mě film katastrofa. pustil jsem si ho 2x a pokaždý jsem usnul. Ani ty auta nezachránily tak otřesnej příběh.
ja trotl si koupil bluray ve sberatelske limitce, pac si rikam, ze to musim dat do sbirky... Kdyz se naskytla prilezitost, zkoukl jsem a zklamani nebralo konce. Na tom filmu je vsechno hrozny, od deje, po ty trapny nedotazeny repliky aut.
Já nemohu dostat z hlavy scénu, kdy se hlavní hrdina před závodem podívá na zápěstí kde má vytetované jméno svého kamaráda. Dalo by se skoro říci, že mi to způsobilo těžkou újmu :)